Att se det som Reinfeldt.


Igår besökte Fredrik Reinfeldt ett bageri i Växsjö, och där passade han på att röra ihop en verbal deg som luktar väldigt illa.

Saxat från TT:

” TT: Hur länge ska man vänta innan man stimulerar ekonomin? Till tio procents arbetslöshet? Det är nu en arbetslöshet som ni beskrev som massarbetslöshet 2006.”

Såhär svara Reinfeldt:

”Det är inte korrekt att beskriva Sverige som i ett läge med massarbetslöshet. Om man tittar på etniska svenskar mitt i livet så har vi mycket låg arbetslöshet. Vi beskrev då (2006) ett vidare utanförskap som handlade om att en stor del av de som var i arbetsför ålder, men som inte jobbade, inte beskrevs som arbetslösa. Och utanförskapet har minskat, säger Reinfeldt.”

Hela kvällen igår har moderater försökt bortförklara detta som att Reinfeldt skulle belysa ett samhällsproblem. Men slutklämmen, ”och utanförskapet har minskat” talar om en annan innebörd.

Faktum är att Reinfeldt talade bredvid mun på ett sätt han oftast undviker av rent retoriska syften, men här har han gett oss en direktinsyn i hans sett att se det.
Att se det som Reinfeldt innebär att ha selektiv syn och kanske kan vi här få ett namn på att bortse från självklarheter genom att stirra sig blind på en detalj. Humlor kan ju inte flyga vet ni väl! Kina är ett av världens folkrikaste länder men om man tittar på befolkningstätheten är det en glesbygd. Invånarantalet i universum understiger det mätbara i förhållande till storleken så egentligen kan vi säga att vi inte finns.

Dock finns det en annan sida av myntet också. Reinfeldt kanske inte är utrustad med skygglappar trots allt. Om man sätter uttalandet i samband med den politik regeringen för, träder avsikterna fram ur den politiska skuggan som alliansen så desperat försök gömma den i. Sverige ska ha en låglönemarknad där du får jobba trots att du inte kan leva på lönen. Sverige ska delas in i allmoge och överklass igen.

Detta är ett samhällssystem Sverige haft men som arbetarrörelsen lyckats avskaffa, tydligen till högerns förtret. Trots att Sverige i samband med minskat klassamhälle blev ett av världens bästa länder att leva i så ska vi återinföra ett system som tidigare låst fast oss i svält och förtryck. Det är inte 100 år sedan man hade välgörenhet för Svenskarna i England och av någon anledning ska vi återinföra ett sådant system?

Men detta kan ju vara en alldeles för vid bild, medelålders vita rika män som är medlemmar i Moderata samlingspartiet har det ju faktisk jättebra.

Marcus Johansson
Gräsrotsbloggare.

Annonser

4 thoughts on “Att se det som Reinfeldt.

  1. Ping: #mittilivet Reinfeldt blev just logisk « Röda Berget

  2. …Reinfeldt nämner även ”etniska svenskar”….såna fann ju inte tidigare i Fredriks värld…någon måste ha lurat i honom ett sanningsserum…:)..

  3. Ping: Reinfeldts ”vi och dom” | Viita.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s