Börja om från början


Den riktiga dumheten är att göra samma sak och förvänta sig ett annat resultat.

Att vårbudgeten var en mager och feg historia, det har de flesta insett redan. Men den stora rubriken borde vara att Anders Borg flaggar för försämringar av socialbidraget.

Först slog man sönder sjukförsäkringen, sedan infördes Fas 3(bidrag till arbetsgivaren och tvångsarbete för den arbetslöse utan lön).
Nu ger man sig på socialbidraget där väldigt många offer av de tidigare reformerna hamnat.

Ska man granska dessa försämringar av välfärden som gjorts, allt i tron att hungriga lejon jagar bättre, så är det bara att konstatera att det inte fungerat.

Sverige befinner sig i ett ekonomiskt utsatt läge, som inte beror på vår utrikeshandel, utan vikande efterfrågan här hemma. De arbetslösa och sjuka har inte någon köpkraft alls och med höjda elpriser, hyror, fackavgifter och en mängd andra smyghöjda avgifter, har stora delar av befolkningen inte tjänat någonting på skattelättnaderna. Idén att pengarna från samhällstoppen ska rinna ner igenom folklagren har också visat sig vara ett blindspår.

Alliansen påstås vara idéfattiga och trötta. Jag tror sanningen är att man mest är förvånad. Deras politiska idéer fungerar inte i verkligheten och vad gör man då?

Jo tydligen så prövar man en gång till.

Marcus Johansson
Gräsrotsbloggare

Annonser

One thought on “Börja om från början

  1. Ping: Anledningen till den ”tunna” vårbudgeten – Borg skickar 68 miljarder till euron – med Löfvéns goda minne | Nemokrati

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s