Stefans tal till Skåne. En recension.


Stefan Löfven mötes av en kongress som var spänd på vad han hade att säga.
Jag twittrade ganska frist under talet för att förmedla det till andra vilket gick bra eftersom jag kände igen diskussionen sedan tidigare. Men när Stefan började prata om facket, i Sverige och i världen. Då fick jag gåshud för jag kände hur mycket det betydde för Stefan. Den gnistan skulle jag vilja se mer av!
Men inledningen var faktisk mest skåpmat som vi hört förut. Det är såklart underbart att Juholts linjer lever kvar åtminstone retoriskt. Men jag är en svårflörtad partimedlem efter de förra året.

Jobben var såklart en riktig viktig fråga och det är bra att företagarna fick ett löfte om att vi kommer ha ett öra till dem om vi bildar regering. Det är en tradition precis som Stefan sa, att en socialdemokratisk regering är bra för företagandet och då till trots att vi företräder arbetarna. Det är nämligen ingen motsättning att stötta företagande. Det är nämligen att ge människor modet att satsa på sina idéer. Det är traditionell socialdemokratisk politik.

De svar som han ger är:
Att fullsysselsättning är ett mål.
Satsningar på utbildning och nyföretagande är att vänta.
Att samhället ska ta ett socialt ansvar för medborgarna om vi vinner valet.
Samhället ska samverka och påverka näringslivet.

Stefan Löfven är inte en talare av guds nåde men han känns realistisk. Slutbudskapet han gav var att våga tro på våran egen politik och kapasitet att bygga landet. Det är helt klart stulet från Obamas ”Yes we can”! Men faktum är att budskapet är, precis som känslan Stefan Löfven utstrålar, realistisk.

Marcus Johansson
Gräsrotsbloggare

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s