Det är på Tiden att partiledningen får en näsbränna


Jag har med avsmak följt utvecklingen kring arbetarrörelsens modigaste och piggaste röst nya Tiden.
För ett par dagar sedan meddelade partiet att det stöd som de betalar Tiden chocksänks! Anledningen till det är antagligen att partiet har svag ekonomi för tillfället efter att betalat två enorma falskärmar till partiledare på lika många år. En direkt affekt på att partiledningen mobbade bort Håkan Juholt, alltså.
Nu har man dåligt med pengar åt de andras löner och då drar man ner på andra utgifter.

MEN det är partiledningen som ställt till på oredan och det är deras löner som solidariskt borde sänkas för att visa att kampen är deras drivkraft och inte egoism!

Det är ännu en skam i ett socialdemokratiskt hjärta att vi inte har en partiledning som brinner för vår ide och kamp. Detta är ett infekterat sår som inte läker om inte hela partiledningen sätter sina platser till förfogande på kongressen.

Eftersom partiledningen inte tror på solidaritet och att hjälpa sina egna får vi göra det själva. Jag uppmanar därför alla att köpa en prenumeration hos Tiden och på så sätt sända en signal till partiledningen!
Det går bra i opinionsundersökningar för tillfället. Anledningen är att VU idag inte smutskastar vår egen partiledare och att Alliansen misslyckats med ungefär allt som går att misslyckas med. Detta är alltså inte ett argument som biter på mig. Jag är inte övertygad om att framgången har med vår politik att göra.

Så med dessa härskna ord manar jag till att sluta upp bakom Daniel Suhonen och alla de andra modiga och duktiga på Tiden. Och anledningen är att vi är partiet! Vi är arbetarrörelsen!
Vågar vi, kan vi!

Vi tror på solidaritet, gemenskap och att fördela tillgångar ditt de behövs mest. Gör partiledningen det?

Marcus Johansson
Gräsrotsbloggare

Annonser

9 thoughts on “Det är på Tiden att partiledningen får en näsbränna

 1. Dagens partiledning inom socialdemokratin har en total avsaknad av den ideologi som vårt kära parti står för. Det har man visat vid ett flertal tillfällen. Det som skrämmer mig är att dessa som representerar VU inom partiet är dessa som också varit med om en eller fler valförluster. Inte alla i vu:t men många. Dessa personer, ni vet vilka ni är, är samma personer som ”jagade” bort Håkan Juholt och sedan, på ett skrämmande och odemokratiskt sätt, tillsatte en ny partiledare. Jag hoppas att alla också förstår att anledningen till att våra siffror idag ser så bra ut beror enbart på dagens VU. Dom håller nämligen TYST och smutskastar inte vår odemokratiskt tillsatte ledare på samma sätt som man smutskastade vår demokratiskt valda ledare Håkan Juholt. Socialdemokraternas VU och partilednings har inte visat mig och många med mig att dom faktiskt är värd att representera partiet pga. Deras totala avsaknad av den ideologi som ligger till grund för vad det är för samhälle vi vill ha.

 2. Partiledningen mobbade inte bort Juholt. Han var inte kompetent för uppdraget och valde därför att lämna. Hade han varit kvar hade risken för en valförlust 2014 var i det närmaste 100 procent.

  Det är på tiden att den nya partiledningen för en eloge! Carin Jämtin var fantastiskt bra i anknytning till att Juholt insåg sin inkompetens.

  • Det är en tolkning, men en som är orimlig.
   Juholts ”inkompetens” hör starkt ihop men att ingen annan backade upp honom och hur partiledningen i media, bloggar och genom sms underminerade allt han försökte göra. Detta kan inte kallas annat än mobbig och det i laglig mening enligt arbetsmiljölagen.

   Jag är allvarligt orolig över att vissa delar av partiet inte vill förhålla sig alls till vårat historiska och ideologiska uppdrag. Detta syns tydligt när man följer prioriteringarna ledningen gör speciellt nu med Tiden.

   Den enda som får en eloge är Stefan Löfven som sänkte sin lön vid sitt tillförordnade tillträddet.

   Solidaritet och jämlikhet är grund tankar i demokratisk socialism. Tyvärr saknas både i ledandes agerande.
   Jag uppskattar att du hör av dig och vill diskutera och jag hoppas du prenumererar på Tiden.
   Marcus

 3. Jag instämmer – har själv skrivit på min blogg om nya Tiden, som under Daniel Suhonens ledning har blivit mycket läsvärd. Så alla ni som läser det här: gör en insats genom att prenumerera. En helårsprenumeration (6 nummer) kostar 345 kronor. Sätt in pengarna på plusgiro 1347481-2.

 4. Jag känner som du Marcus men vill inte i dagsläget säga det. Stefan Löfven stod bakom Juholt han kunde sin sak men de övriga ger jag inte mycket för men det blir en kongress och då får vi se vilka vi medlemmar har förtroende för nu handlar det om att stå ut till dess för någon alliansseger vill vi inte ha mera och det är endasst de som vinner om vi visar oss oeniga men myclet behöver göras inte bara i toppen utan även i botten jag känner folk som egentligen är Socialdemokrater men har tappat tron på oss och jag förstår varför, många socialdemokrater lever inte som de lär ut men allt är inte deras fel det har blivit för stora glapp och politiker borde bytas oftare jag gillar miljöpartiets koncept likaså vänstern där de satt ett tak på vad partiledaren skall få tjäna.

 5. Att socialdemokratin har dåligt med stålar beror inte på fallskärmsavtal med gamla partiledare. Hur kan någon bara tro det?
  Däremot är det utmärkt att prenumerera på Tiden. Den blir ett bra komplement till ett par andra tidningar jag har, Proletären och Flamman.

  • Ekonomin har försämrats ordentligt av två förlustval men minskat partistöd som följd. Men att betala dubbla partiledarlöner har deffinitivt inte hjälp partiets situation. En partiledare i S har en lön som ska vara ungefär samma som statsministenrs lön. Varför förstår jag inte. Är man inte statsminister så är man inte och då är det bättre att veta att en valseger ge högre lön. I vilket fall, för jag ska inte gå in mer i detta, så handlar det om beslut som partiledningen tagit och poängen är att man väljer att skär underifrån, precis som om man vore ett kapitalistisk bolag. Vi borde vara annorlunda om vi ska vara ett allternativ i politiken. Skär inte ner på Tiden som är en viktig del av rörelsen.
   Börja i stället med våra partitoppars löner och lägg fram ett seriöst förslag om partiskatt.
   Våra representanter i Riksdagen har råd att bidra!
   Partitoppen har råd att bidrag!
   kommunalråden har råd att bidra!
   Det handlar om vilja, för politik är att vilja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s