Sverige och framtiden – vänner eller fiender?


Vi har i dag en nyliberal/konservativ regering som lyckats få Sverige att tappa placeringar i alla våra paradgrenar som välfärd, jämställdhet och kriminalitetsbekämpning.
Vi har fått ett Sverige som är knappt medelmåttigt.

Sverige har ända sedan demokratins intåg varit ett progressivt land i både tanke och handling. Det skojas ibland om att vi är Europas japaner som alltid tar in nyheter utan att blinka och ser till att bli bäst på dem innan alla andra hunnit acceptera dessa nymodigheter.

Det kan vara damfotboll, mobiltelefoni, pedagogik, teknik, konst, design, popmusik, rockmusik, technomusik, all annan musik, kläder, filmer eller sociala medier.

Sverige ska vara progressivt, för det är genom denna omfattande acceptans för nya saker som vi, lilleputt landet i norr, år efter år kvalat in som en av världens mest framstående ekonomier, uppfinningsnationer och sportnationer. Vi har alltid varit framme och tagit för oss av framtidbuffén med entusiasm och stundtals barnlig glädje.

Vi har en statsminister som kommer från Sveriges konservativa parti. Vist visst han gör allting för att se progressiv ut eftersom konservativa åsikter inte är så populärt i väljarnas ögon. Men han är lika fullt konservativ i sin politik och sina handlingar. Detta gäller också hans extremkristna högerkollegor i Kristdemokraterna . Var Centern är vet vi inte riktigt längre men framstående ledare har ju talat om att bli mer konservativa än Moderaterna vilket inte bådar gott. Sedan ska vi självklart ta en titt på de så kallade liberala falangerna av regeringen. Folkpartiet är övertygade om att regler och ordning för marknadskrafterna är den största synden ett land kan begå. Men i övrigt är det väldigt mycket av Björklunds politik som är gemenskapsfientligt och rent konservativt. Dessa liberala grupper är defacto inte liberala på riktigt utan nyliberala. Detta innebär förenklat att staterna ska avvecklas till förmån för den mytomspunna ekonomiska kraften som kallas marknaden. Dessa åsikter finns ju spridda även i de konservativas led. Anders Borg är ju tillexempel gammal marknadsanarkist som propagerat för att upplösa staten helt öppet.

En konservativ politik är ett hot för Sveriges ekonomiska och kulturella position eftersom att vara konservativ är att vara fientligt inställd till nymodigheter. Detta märker vi av nu efter en och en halv mandatperiod med denna regering. Vi faller i alla möjliga mätningar! En konservativ hållning går ut på att motverka förändring och det är att eftersträva ett hierarkiskt styrelseskick i landet vilket betyder, rik går först.

Om vi isolerar oss till att några få procent av landet som ska styra och ställa över oss andra kommer vi aldrig klara oss i den internationella konkurrensen. Vi är för få för att inte ge alla chansen. Vi måste ha entreprenörer som startar ny stabila och fungerande företag. Vi behöver hitta begåvningar oavsett årsinkomst hos föräldrarna. Vår nuvarande regering påstår att det är bra på entreprenörskap, men den ökning av nya företag de pekar på består av unga som tvingas anställa sig själva och hyra ut sin arbetskraft till riktiga bolag. Detta är enbart ett sätt att slippa ta ansvar för sina egna anställda genom att hyra arbetskraft i ställer för att anställa någon! Det är inte företag som kan erövra nya marknader, nyanställa och vara framtidens Eriksson, Volvo eller nyss avlidna SAAB.
Slutsatsen är enkel! Sverige tjänar inte på ökade klasskillnader och konservativ politik! Vi har prövat nu och det gick ju helt enkelt åt fanders!

Framtiden är ett oskrivet blad. Har du prövat att kopiera en kopia någon gång? Varje gång du gör det försämrar du kvalitén. Det är samma sak med konservativ politik! Då är det klokare att börja skriva ny text istället! Det är svårare men absolut mer givande och det är med den inställningen som man kan vara med där det händer, Det är så man kan vara progressiv.

Det är så man är vän med framtiden och inte fiende.

Marcus Johansson
Gräsrotsbloggare

Ps. Om ni vill ha bevis för mitt påstående om Anders Borg: http://youtu.be/aQEOk9OgLE8 Ds.

Annonser

One thought on “Sverige och framtiden – vänner eller fiender?

  1. Du är så klok så klok! Det är sådana texter som vi ska sprida till många. Stora delar av befolkningen i detta land, särskilt de yngre, är politiskt obildade, och vet inte vad olika ideologier går ut på. Därför lyckas moderaterna luras med sina förförande ordridåer – nya moderaterna, arbetarparti osv. . .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s