Krisen var det bästa som kunde hända!


Socialdemokraternas kris har bäddats för länge, och krisen bygger på motsättningen mellan de breda lagren av socialdemokrater och en högerfraktion som besatt de höga posterna i partiet.
När kritik mot partitoppen länge har tystats har partiet nu nått kokpunkten.

Detta är så otroligt bra!

Nu undrar ni, är han galen? Och svaret på det låter jag er besluta om. Men det är jättebra att folk nu är så arga, för det är ett tydligt tecken på att Socialdemokraterna lever! När krutröken lägger sig, vilket antagligen kommer ske efter nästa kongress, kommer Socialdemokraternas splittring vara över. Antingen kommer en otydlig högercentralistisk politik vinna gehör och stora delat av partiet kommer att lämna sina poster för att eventuellt gå över till Vänsterpartiet, eller så kommer kritiken tvinga fram en föryngring av partiet och ett antal nya namn på tunga poster. Ett nytt Socialdemokraterna som kommer att välja en återgång till Socialdemokraternas traditionella värden och med en ambition att reformera Svenska samhället till en ny nivå som omvärlden kan ta efter.

Jag tror på det senare. Det är den enda demokratisk utgången och jag uppmanar de som inte vill gå till vänster och börja föra en egen politik, att kliva tillbaka. Lämna plats för framtidens Socialdemokrati.

Om Socialdemokraterna får en nystart med ny energi kan vi vinna val igen. Och då är krisen det bästa som kunde ha hänt. Du får själv avgöra om jag är galen!

Marcus Johansson
Vildgräs och Socialdemokrat

Annonser

8 thoughts on “Krisen var det bästa som kunde hända!

 1. Och var stod Håkan Juholt då? Efter alla högersossar var jag lite misstänksam mot honom, men drevet får mig att tro att han attackerades av alla medier för att han INTE var det. Hur är det egentligen?

  • Håkan kommer utifrån och är inte en del av de etablerade. Hans inflytande är ännu begränsat men jag tro på honom. Har lyssnat på alla tal på youtub och läst vad han skrivit. Han säger att han inte är den som bestämmer utan partiet och den inställningen gör honom till våran främsta partiledare på många år. Nu ska han leva upp till detta såklart men han har mitt fulla stöd i allt han sagt han vill göra så långt!

 2. Enligt vissa i partiet finns ingen ”högerfalang”. Den som hörde Mona Sahlin i hennes sista tal inför kongressen håller nog inte med i den analysen. Det är dessutom ganska konstigt att de som stod för valförlusten 2010 framhärdar med sin analys av samhället, som för övrigt bär en skrämmande likhet med högerkoalitionsregeringens.

  • PER: Du har rätt i vad du skriver. Det intressanta var att Mona säger att vi måste prata om varför det går så dåligt men vill inte erkänna att vi är delade. Anledningen kan bara vara att hon vet att hennes sida är i minoritet.

 3. En intressant tanke. Jag vill nog hålla med, det finns en högerkartell som dessutom är orsak till Juholts problem.
  Men jag hoppas du får rätt sen att när krisen är över, då är den över,.
  man kan spekulera vidare vad händer om vänstern går framåt miljöpartiet likaså och sossarna tappar än mer.
  På det att borgarna vinner valet 2014, Då lär kommunalråd, riksdagsmän ryka
  Kommunalråden blir borgeliga ve och fasa. och i riksdagen bytts sossar ut mot yngre sosseledamöter.

  Men värst är om borgarna börjar besätta kommunala stolar.
  vad som då sker vill jag inte ens tänka på

  • Sverige har inte råd med 4 år till av Borgligt styre. Sverige måste satsa på varje individ eftersom vi enbart har en befolkning stor som London och ändå ska hålla oss i samma liga som Storbritannien. Men det är bara bra om vänstern går framåt och Socialdemokraterna återgår till att skapa det nya Sverige i stället för att förvalta borgarnas dito. Då kommer vinden vända, därför vi vill inte ha segregation och enorma klasskillnaden i Sverige. Vi vill bara ha det bra, men det kan borgarna aldrig ge mer än en minoritet.

 4. vi har redan klarat av den där striden i Umeå. Det blev några som försvann för alltid. De flesta är kvar men vi är numera överens om tagen.

  Du har rätt. striden måste tas nån gång! Det kan bara bli bättre. Partidistrikten börjar röra på sig om jag har fattat det rätt. Har själv tryckt på hos vårt partidistrikt.

  Allt ska inte styras från Stockholm. Speciellt med tanke på att de inte har förmåga att attrahera några väljarna

  • Det är rätt att ni har rett ut saken. Detta har laddat upp så länge att det inte finns någon återvändo. Ska S överleva måste konflikten avslutas. Jag kan bara se att det finns en väg ur detta och det är en stormig kongress som följs av en ny tydlig väg som folk kan tro på. Vi har flera jätteduktiga personer på olika poster. Jag är övertygad om att vi kommer gå stärkta ur detta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s